Veiligheid oud

Home / Veiligheid oud

Veilig spelen is leuk spelen

Als onze springkussens, spellen en overige items zijn, waar nodig,  voorzien van een geldig certificaat en voldoen aan de keuringseisen NEN-EN 14960. Hiermee kunnen wij de veiligheid van onze springkussens waarborgen. Echter net zo belangrijk voor de veiligheid is toezicht en begeleiding bij een luchtkussen en overige spellen. Kinderen kunnen in hun enthousiaste ondoordachte handelingen doen, daarom is het altijd nodig om zelf te zorgen voor capabele toezichthouders van minimaal 18 jaar.

 

Natuurlijk helpen wij je graag met alle benodigde informatie en hulpmiddelen.

Veilig opzetten van een springkussen

Veilig spelen begint al met het veilig opzetten van het springkussen.

Bij onze springkussen zit een duidelijke opzet instructie waardoor je zonder problemen het springkussen snel en veilig kunt plaatsen.

Bekijk ook deze video zodat je goed geïnformeerd bent over de eventuele gevaren en knelpunten bij het opzetten en spelen van het springkussen.

Toezicht houden op veilig spelen

Naast het veilig opzetten is ook veilig spelen erg belangrijk. Daarom is het nodig om tijdens het spelen op een springkussen voor capabele begeleiding te zorgen. Dit is je eigen verantwoordelijkheid als huurder van het springkussen.

Natuurlijk helpen we je hierbij door alles duidelijk aan te geven, we zorgen voor herkenbaarheid van de toezichthouder en je kunt hier een duidelijke video bekijken.

Downloads

Hier kun je onze eigen veiligheidsinstructie downloaden en printen. Natuurlijk zit deze ook bij het springkussen als je die huurt.

veiligheidsinstructie springkussen Aap

Hier kun je de instructiekaart van VeiligheidNL downloaden en printen. Er staan duidelijke regels op over de plaatsing, verankering en veiligheid van een springkussen.

instructiekaart plaatsing, verankering en veiligheid.

Hier kun je de een grote en kleinere handzame instructie kaarten voor de toezichthouder downloaden en printen.

Print dit instructiekaartje uit zodat je deze onder meerdere toezichthouders kunt verspreiden.

 

Tip! stel meerdere toezichthouders aan zodat men elkaar kan afwisselen.

instructiekaart toezichthouder

instructiekaartjes toezichthouders

Wanneer er een (ernstig) ongeval heeft plaatsgevonden moeten wij dit weten. Wij zullen hiervan een melding maken bij de NVWA en wij kunnen dit zelf per attractie registeren om vervolgens vervolgstappen te ondernemen. Heeft er een ongeval plaatsgevonden op jouw evenement op onze attractie? Vul dan het Ongevallen formulier in.

ongevallen registratie formulier